Finvinyl- het succes van zelfklevende coatings- Eigenschappen
eigenschappen folies
eigenschappen coatings
eigenschappen kleuren coatings/folies


Wat zijn zelfklevende coatings en waarom?


Zelfklevende coatings voor vastgoed met unieke eigenschappen speciaal voor toepassingen in nieuwbouw en renovatie van gebouwen.

De oplossing voor verweerde buitenpanelen, gevelelementen van kunststof, HPL en aluminium. Zelfklevende coatings zijn geschikt voor alle oppervlaktes die moeilijk of onmogelijk gegarandeerd van verf kunnen worden voorzien. Een zelfklevende coating hecht door middel van lijm en heeft een oppervlakte nodig die siliconen en vetvrij is voor een optimale hechting. Verf aanbrengen is een fysische hechting, door de oppervlakte te schuren wordt de oppervlakte voor de verf groter en hecht de verf beter. Daarnaast is een zelfklevende coating beter instaat om met de uitzetting van warm en koud van de oppervlakte mee te bewegen.

Eindeloze mogelijkheden zelfklevende coatings zijn veelzijdig en bieden u esthetisch aantrekkelijke oplossingen en geven onze opdrachtgevers zoals architecten, ontwerper etc. vrijwel onbeperkte ontwerp mogelijkheden met vele kleuren (RAL, Pantone, NCS, BCS) en patronen (RVS, Aluminium en Hout)

Minimale overlast en bedrijfsverstoring, de coatings hebben geen droogtijd nodig en produceren geen geuren, ook heeft u geen last van verfresten op vervelende plaatsen. Bij de montage zijn wij veel minder weersafhankelijk, de coatings kunnen wij aanbrengen vanaf 0 graden Celsius en bij hoge vochtigheidsniveaus (RV).

Milieuvriendelijk 50-80% lagere LCA (life cycle assessment) dan verf volgens ISO 14040.

Kostenbesparende snelle applicatie met garantie van 12 jaar. Dit is 2x zolang in vergelijking met een verfsysteem.

Weersbestendigheid en kleurstabiliteit, zelfklevende coatings presteren buitengewoon goed in de buitenlucht en blijven er jaar in jaar uit mooi uit zien. Zon (UV) en regen hebben geen significant effect op de kleur of hechting van de coating. De zelfklevende coating wordt met een voorwaardelijke productgarantie van 12 jaar aangebracht.

Onderhoudsvriendelijk & gemakkelijk schoon te maken oppervlakte van de coating is prima. Op de oppervlakte van de coating kan vuil zich vrijwel niet vastzetten, daardoor is de oppervlakte gemakkelijk te reinigen. Zo behaalt u een hoog rendement op uw onderhoud.

Sterk, zelfklevende coatings zijn kras-en stootvast


*Eigenschappen coatings
Voor de eigenschappen van de verschillende coatings kunt u contact opnemen met ons voor de specifieke informatie.

 

eigenschappen folie

eigenschappen coating