Finvinyl- het succes van zelfklevende coatings- Woningstichting Wageningen
deur coatingpaneel coaten


Opdracht:

Voor de Woningstichting Wageningen 485 woningen verdeeld over 6 stuks flatgebouwen de borstweringspanelen voorzien van een nieuwe coating. Plus 250 voordeuren in diverse kleuren voorzien van een nieuwe coating. De opdracht en planning uitvoeren in goed overleg met de hoofdaannemer van Wijnen Rosmalen en zelfstanding afspraken maken met de bewoners. Opdracht totaal plus minus 5000 m2 folie.

Uitvoering:
Zelfklevende coating verf op de rol in diverse kleuren.

Motivatie:
De borstweringspanelen zijn licht asbest houdende panelen. Deze mogen niet geschuurd of bewerkt worden, wel zijn deze panelen in het verleden voorzien van een verflaag. Doordat onze zelfklevende coating alleen een goed schoongemaakte en vetvrije ondergrond nodig heeft om te hechten is dit de oplossing om het paneel af te dekken. Tevens zijn de randen rondom het paneel voorzien van overschilderbare kit. Als er over 10 jaar of eerder een nieuwe verflaag aangebracht moet worden dan is licht opschuren voldoende. Door de non-weven tussenlaag in de zelfklevende coating, kan de schilder niet meer in aanraking komen met de licht asbest houdende ondergrond. Door de deuren met een zelfklevende coating uit te voeren wordt de overlast voor de bewoners tot een minimum terug gebracht. De coating is droog en de deur kan na het aanbrengen direct in gebruikt worden genomen en kan gewoon dicht. Ook de montage tijd is kort, de bewoner hoeft hiervoor maar 1,5 uur voor aanwezig te zijn.

Ervaring klant:
Uitvoerder van van Wijnen Rosmalen: Wij zijn zeer tevreden, Finvinyl heeft het hele project zich perfect aan de planning gehouden en de montage en folie zijn wat betreft de te verwachten kwaliteit boven verwachting uitgevoerd. De woningstichting Wageningen: Wij zijn ook zeer tevreden over Finvinyl maar ook zeker over de geboden oplossing wat betreft de licht asbest houdende panelen en de coating op de voordeuren. Deze oplossing bespaarde ons geld en de overlast voor de bewoners is ook aanzienlijk vermindert een echte win win situatie. Bovendien hebben de bewoners de werkzaamheden en de communicatie met Finvinyl als heel vriendelijk en vertrouwd ervaren. Waarbij de monteurs zich heel vriendelijk en netjes hebben gedragen.